Contracteren, Uitvoeren en monitoren, Voorbereiden, Wmo|

Volgens de AMvB Reële prijs Wmo zijn alle gemeenten verplicht om tarieven voor Wmo-dienstverlening te onderbouwen aan de hand van parameters. Gemeenten moeten zo inzichtelijk maken welke parameters zij hanteren en hoe deze parameters tot stand zijn gekomen. De handreiking Kostprijsberekeningen Sociaal Werk helpt hierbij op het gebied van het sociaal werk.

Het juiste gesprek

Aansluitend bij de AMvB is het als sociaalwerkorganisaties belangrijk om het juiste gesprek te kunnen voeren met gemeenten over reële tarieven. Daarom is inzicht in de kostprijzen van de eigen dienstverlening noodzakelijk. Deze handreiking is bedoeld om de leden van Sociaal Werk Nederland te helpen dit inzicht te krijgen.

Ook voor opdrachtgevers kan de handreiking nuttig zijn. Bijvoorbeeld om te zien uit welke componenten kostprijzen zijn opgebouwd en welke afwegingen zij daarbij kunnen maken.

 

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window