Geen categorie|

Wil je als manager in het sociale domein bij een gemeente weten hoe het is om leiding te geven bij een zorgaanbieder? Of ben je als manager bij een zorgaanbieder benieuwd hoe het is om bij een gemeente te werken? Ontwikkelprogramma Trading Places geeft je de kans om voor vijf maanden van baan te ruilen!

Trading places en het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein

Om managers bij gemeenten en zorgaanbieders de kans te geven vijf maanden in elkaars keuken of bij een van de betrokken ministeries te kijken, is Trading Places als proef opgenomen in het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein. In dit programma werken gemeenten en aanbieders samen om het inkoopproces van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning te verbeteren. Kennis beschikbaar maken, samenwerking tussen gemeenten en zorgaanbieders bevorderen, administratieve lasten verminderen en het inkoopproces inrichten als continu leer- en verbeterproces zijn de pijlers van het programma.

De baanruil draagt bij aan het delen van kennis en het vergroten van begrip tussen gemeenten en aanbieders. Daarmee levert de baanruil – naast de beoogde persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers – ook een bijdrage aan het verbeteren van de inkoop in het sociaal domein.

Proef

Deze baanruil is een proef. Bij succes gaan we kijken of we de proef verder uit kunnen breiden. Daarbij kijken we ook naar andere doelgroepen, bijvoorbeeld naar inkopers, verkopers of contractmanagers. Werk je dus niet als manager bij een gemeente of zorgaanbieder maar lijkt een baanruil met een andere organisatie je wel interessant? Geef dat dan door via _DienstpostbusContracteringSociaalDomein@minvws.nl. Wij  inventariseren dan of die behoefte breder leeft.

Managementruil

Trading Places biedt je een unieke kans om als manager in het sociale domein bij een gemeente of zorgaanbieder van baan te ruilen. Het zorgt voor een frisse blik en vergroot je managementvaardigheden. Je keert met nieuwe kennis en ervaringen terug in je huidige baan. De ruilperiode is van 1 februari 2020 tot en met 30 juni 2020.

Voor wie?

  • Ervaren middenmanagers bij gemeenten en zorgaanbieders die gemotiveerd zijn hun managementervaring te verbreden en willen werken aan hun eigen leiderschapsontwikkeling.
  • Bij de start van het programma geef je als manager hiërarchisch leiding. Dit kan zowel in de lijn als in de staf zijn.
  • Je geeft leiding aan 15 tot 25 professionals of 15 tot 100 uitvoerende medewerkers met een tussenlaag van teamleiders.
  • Je hebt hbo of universitair werk- en denkniveau.

Trainingsprogramma

Onderdeel van de managementruil is een vijfdaags trainingsprogramma dat je helpt bij de voorbereiding en tijdens de ruilperiode. Het trainingsprogramma bestaat uit twee blokken van twee dagen (16 en 17 januari 2020 en 16 en 17 april 2020) en een blok van een dag op 2 juli 2020. Meer informatie over het trainingsprogramma vind je in de flyer. Ook kun je tijdens de managementruil rekenen op begeleiding.

Meer informatie en aanmelden

Voor vragen over het trainingsprogramma kun je terecht bij Robin van Barneveld van The Curious Network, het bureau dat het programma begeleidt, via robin.van.barneveld@thecuriousnetwork.nl.

Werk je bij een gemeente, zorgaanbieder of andere publieke organisatie in het sociale domein en wil je meedoen aan de managementruil? Meld je dan aan bij The Curious Network via info@thecuriousnetwork.nl.

Aanmelden voor Trading Places kan tot en met 15 november 2019. Overleg voordat je je aanmeldt met je leidinggevende.

  • Lees meer in de flyer van Trading Places

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window