Algemeen, Contracteren|

Bij het afsluiten van een contract is het belangrijk dat je vooraf de looptijd vaststelt. Wil je een eenmalige kortdurende opdracht of een opdracht voor bepaalde tijd? Continuïteit van de dienstverlening en het al dan niet beperken van een eerlijke mededinging op de markt spelen een rol bij het bepalen van de looptijd. Een contractduur kan bijvoorbeeld niet voor onbepaalde tijd zijn. De markt zou daardoor op slot zitten wat niet goed is voor vernieuwing en innovatie. Ook wordt gezonde concurrentie tussen aanbieders uitgeschakeld.

Aandachtspunten

In de factsheet ‘Contractduur bepalen voor sociaal domein opdrachten’ van PIANOo vind je punten waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van zowel langlopende als kortdurende contracten.

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window