Algemeen, Uitvoeren en monitoren|

Heb je als gemeentelijke projectmanager (uitvoerder, beleidsmaker, inkoper, afdelingshoofd) een actueel vraagstuk op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein? Bureau Delta Review biedt namens het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein kosteloos een collegiale en vertrouwelijke review aan op het gebied van de inkoop van jeugdhulp en Wmo-ondersteuning. Bovendien kun je zelf Delta Reviewer worden!

Wat is een Delta Review?

Door de inzet van hun kennis en ervaring helpen project- en programmamanagers van gemeenten en rijksoverheid collega’s via een Delta Review om trajecten nog succesvoller uit te voeren. Een reviewteam kijkt gedurende één week met je mee op een voor jouw organisatie actueel vraagstuk. Het team bestudeert aangeleverde documenten, houdt interviews, deelt de bevindingen over waar de ‘Delta’s’ (verschillen/spanningen) zitten en geeft aanbevelingen in een beknopte rapportage. Tijdens een Delta Review staat leren van en met elkaar centraal. Meedoen draagt bij aan overheidsbrede kennisdeling.

In de folder Kennismaken met Delta Review vind je algemene informatie over de Delta Review.
Ook heeft Delta Review voor de reviews die zij binnen de Rijksoverheid aanbieden een podcast gemaakt. Hoewel deze niet identiek zijn aan de meer gespecialiseerde reviews in het sociaal domein, geeft dit wel een inkijkje in het proces.

Delta Review en het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein

Gemeenten, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aanbieders werken in het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein samen om de inkoop van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning te verbeteren. Daarbij is behoefte aan een kennis- en leertraject dat uitgaat van reflectief leren en peerreviews. De Delta Reviewmethode sluit goed aan bij de doelstelling van het kennis- en leertraject. Vandaar dat sinds mei 2019 een samenwerking bestaat tussen Bureau Delta Review en het programma. Het programma stelt in 2019 reviews voor gemeenten beschikbaar om het reflectief werken vorm te geven. Ook worden gerichte opleidingen, om gemeentelijke Delta Reviewer voor inkoop in het sociaal domein te worden, georganiseerd. In de Flyer Delta Review en programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein vind je specifieke informatie over dit traject.

Volg de workshop Delta Review tijdens de Kennis- en Praktijkdagen 2020

Je komt meer te weten over de Delta Review tijdens de Kennis- en Praktijkdagen ‘Contracteren Sociaal Domein’ 2020. Meer informatie vind je hier.

Een Delta Review aanvragen?

Wil je meer informatie of weet je al zeker dat een Delta Review iets voor jouw organisatie is? Neem contact op met Bureau Delta Review via postbusdeltareview@rijksoverheid.nl. Je kunt ook terecht bij een van de regioteamleden van het Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein:

  • Janet Kos (regio Noord) 06 21 10 19 27
  • Ellen Kortekaas (regio Zuid) 06 21 13 29 26
  • Maarten Swagerman (regio Midden) 06 21 10 19 28

Delta Reviewer worden?

Wil je andere organisaties helpen om tot een oplossing te komen voor complexe vraagstukken? Wil je zelf leren van andere organisaties? Meld je dan aan als Delta Reviewer! We zijn op zoek naar mensen die als Delta Reviewer aan de slag willen:

  • Je hebt een open mind, bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen.
  • Je bent als (senior) project/programmamanager werkzaam (geweest) én hebt ervaring met het vormgeven en uitvoeren van projecten/programma’s /trajecten.
  • Je hebt kennis van en ervaring met inkoop in het sociaal domein en kennis van het netwerk, en bestuurlijke complexiteit binnen deze context.
  • Je bent bereid een (kosteloze) tweedaagse training te volgen.

De opleidingen voor 2020 zijn als volgt gepland:

• 18 en 19 mei; In verband met de genomen maatregelen rondom het coronavirus, wordt op dit moment naar nieuwe data gezocht. Deelnemers ontvangen hier apart bericht over.
• 14 en 15 september
• 14 en 15 december 2020

De eerste dag nemen we je mee in het proces van de Delta Review en de werkwijze. De tweede dag is een inhoudelijke dag die in het teken staat van inkopen in het sociaal domein.

Ook interessant
De nieuwsbrieven van Delta Review

 postbusdeltareview@rijksoverheid.nl 06 50062784

_dienstpostbuscontracteringsociaaldomein@minvws.nl

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window