Algemeen, Algemeen, Contracteren, Uitvoeren en monitoren, Wetten en regels|

(Zorg)aanbieders en gemeenten zijn druk bezig om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Daarvoor zijn een aantal richtlijnen gegeven door de VNG:

  • Zorg zoveel mogelijk voor financiële zekerheid voor aanbieders. Meerkosten worden vergoed, ruimte wordt geboden voor het verlenen van alternatieve zorg en ook bij tijdelijke omzetdalingen loopt betaling door. Voor de zomer maken gemeenten en Rijk afspraken over de financiële effecten die optreden na afloop van deze crisis. Lees meer…
  • Ook op lopende en startende aanbestedingen of subsidies heeft de coronacrisis effect. De VNG adviseert daarom om inschrijf- en aanvraagtermijnen met bijvoorbeeld 3 maanden te verlengen om (zorg)aanbieders meer tijd te geven. Houd er rekening mee dat na deze fase veel capaciteit nodig zal zijn om de reguliere zorg en ondersteuning weer op te starten.
    Dit en meer lees je bij de meest gestelde vragen met antwoorden die de VNG heeft gepubliceerd. Lees meer…

 

Afbeelding: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window