31 augustus start Individuele opleiding Inkoop Jeugdwet en Wmo

Werkt u bij een gemeente en wilt u meer kennis over de inkoop van Jeugdwet en Wmo 2015? Meld u dan nu aan voor de Individuele opleiding Inkoop Jeugdwet en Wmo 2015!

Wat houdt de opleiding in?

In deze online opleiding, verdeeld over vier dagdelen, krijgt u kennis, praktisch tips en ervaringen aangereikt en deelt u eigen ervaringen met andere collega’s uit het land. Samen krijgt u antwoord op vragen als:

  • Hoe geef ik als gemeente invulling aan mijn rol als opdrachtgever?
  • Welke stappen moet ik met mijn collega’s doorlopen om van regiovisie tot contracten met aanbieders te komen?
  • Hoe ga ik om met de aanbieders en hoe stuur ik op de transformatie?
  • Welke bekostigingsmodellen zijn er en hoe kies ik de best passende?
  • Welke rollen heeft de toegang en hoe zet ik de toegang effectief in om mijn inkoopdoelen te realiseren?
  • Welke mogelijkheden heb ik om de kosten van zorg te beheersen?
  • Hoe geef ik invulling aan de samenhang binnen het Sociaal Domein

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen om kennisoverdracht en het delen van ervaringen optimaal te faciliteren. De opleiding wordt begeleid door de adviseurs van EHdK. Zij hebben veel ervaring met inkoop binnen het sociaal domein en zijn goed bekend met de uitdagingen en dilemma’s waar de gemeenten dagelijks voor staan.

Data en locatie

De gehele opleiding bestaat uit vier dagdelen (09.30-12.30 uur) en vindt online plaats. Per opleiding is ruimte voor 15 personen, die op volgorde van aanmelding worden toegelaten.

Op de volgende dagdelen wordt de opleiding gegeven:

31 augustus

14 september

28 september

12 oktober

Aanmelden kan tot  25 augustus 2021. Naast deze opleidingsdagen wordt ook verwacht dat u huiswerk voorbereidt.

Kosten

De opleiding wordt beschikbaar gesteld door het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein. Deelname is daarom gratis.

Let op

Indien u zich aanmeldt voor de Individuele Opleiding Inkoop Jeugdwet en Wmo 2015, gaan wij ervan uit dat u op de vier vooraf benoemde lesdata (online) aanwezig bent. Mocht u een sessie niet kunnen bijwonen, dan horen wij dat graag minstens 24 uur van te voren via een bericht aan EHdK. Mocht dit meerdere sessies het geval zijn dan vragen wij u om niet deel te nemen, aangezien er veel geïnteresseerden zijn die gebruik willen maken van uw plek in deze opleiding.  

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan door middel van het invullen van het inschrijfformulier.

Wilt u weten of de opleiding bij u past of dat andere ondersteuning nodig is in uw regio? Neem dan contact op via onze Helpdesk.