e-Learning modules aanbesteden sociaal domein voor aanbieders

Het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein biedt vier gratis e-learning modules voor aanbieders aan. Ideaal wanneer u bij een aanbieder werkt en uw kennis over de aanbestedingsprocedure voor de inkoop van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning wilt opfrissen of verdiepen wanneer het u uitkomt. De online lesmodules zijn gemakkelijk te volgen en bieden o.a. filmpjes en voorbeelddocumenten van aanbestedingen. Voor gemeenten zijn er e-learning modules inkoop Jeugdwet en Wmo 2015 beschikbaar. 

Voor wie?

De e-learning modules zijn gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de aanbestedingsprocedures in het sociaal domein. Bijvoorbeeld: beleidsmedewerkers, accountmanagers, zorgmanagers, directeuren van aanbieders en zelfstandige zorgaanbieders. De online lesmodules zijn ook te volgen door medewerkers van gemeenten die zich bezighouden met het aanbesteden van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning. 

De e-learning modules voor aanbieders

In de e-learning modules komen onderstaande vier thema’s aan bod. Door middel van presentaties en documenten worden deze thema’s uitgelegd. Door het gebruik van alledaagse voorbeelden van aanbestedingsprocedures wordt de behandelde theorie herkenbaar toegelicht. Ook vindt u praktijkverhalen en voorbeelddocumenten van gemeenten en aanbieders. Mocht u overigens geïnteresseerd zijn in één thema, dan is het mogelijk om enkel dit onderdeel te volgen.

De thema’s zijn:

  • Module 1: Hoe werkt een gemeente bij het inkopen van zorg?
  • Module 2: Inschrijven op aanbestedingen.
  • Module 3: Onderscheidend vermogen in aanbestedingen.
  • Module 4: Uniform Europees Aanbestedingsdocument lezen en invullen.

Gebruik maken van de e-learning modules

U kunt de online lesmodules hier volgen. De toegang is gratis.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u nog vragen ofopmerkingen over de e-learning modules of over het inschrijven op aanbestedingen in het algemeen? Dan kunt u contact opnemen met uw Regioadviseur via de Helpdesk.