Blog regioadviseur Erna Theunissen: mijn eerste Delta Review

Een aantal weken geleden werd ik benaderd om mee te doen aan een Delta Review op korte termijn. Graag natuurlijk. Betekent wel dat je op korte termijn je agenda moet leegmaken voor een week. Nog wel een uitdaging.

Vanuit mijn rol als regioadviseur vanuit drie landelijke ondersteunings-programma's, ondersteun ik (zorg)aanbieders en gemeenten op het gebied van inkoop en aanbesteding en professioneel opdrachtgever- en opdrachtnemerschap binnen het sociaal domein.

Na kennis gemaakt te hebben met het Delta Reviewteam en wat extra overleg met de opdrachtgevers rondom verduidelijking en strekking van de vraagstelling gingen we als team van start. Fijn dat het team was samengesteld uit ervaren Delta Reviewers en "beginnelingen". Het was een intensieve week met veel interviews, verwerken en analyseren van opgedane beelden en informatie.

Boeiend te zien hoe je als team snel op elkaar bent ingespeeld en elkaar aanvult. 

Het duiken in een organisatie en in hele korte tijd een goed beeld krijgen van de organisatie en vooral ook de knelpunten en vraagstukken waar men tegenaan loopt is interessant en erg leuk. Ik heb er veel van geleerd.

En als je dan tot in de late uurtjes gezamenlijk de rapportage schrijft en bij de presentatie merkt dat de opdrachtgevers blij zijn met de opgehaalde beelden en dit ook echt van toegevoegde waarde vinden, geeft dit een voldaan gevoel. Je hebt daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor deze organisatie.

Een goed product met veel toegevoegde waarde. Ik stel me graag beschikbaar voor een volgende Delta Review!

Erna Theunissen, Regioadviseur Limburg en Zuidoost-Brabant

Meer informatie Regioteam

Meer informatie Delta Review Sociaal Domein

U kunt dit jaar nog kosteloos een Delta Review Sociaal Domein aanvragen. Neem voor meer informatie de folder door.

Wilt u eerst nog even sparren over de aanpak van een probleem bij uw gemeente binnen het sociaal domein? Neem contact op met het Regioteam via de Helpdesk. Zij denken graag met u mee. Het regioteam kijkt of uw probleem in aanmerking komt voor een review.

U kunt ook een kijkje nemen op de website van Bureau Delta Review.

Zelf Delta Reviewer worden?

Vindt u het leuk om andere gemeenten te helpen? Kunt u een scherpe analyse maken van wat er ergens aan de hand is? En wilt u graag leren van en samenwerken met collega’s elders in het land? Dan is de opleiding tot Delta Reviewer Sociaal Domein misschien iets voor u. Neem de folder door of schrijf meteen in