In Pekela, Oldambt, Stadskanaal en Veendam (Oost-Groningen) is het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein gestart met een pilot leergang Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Inkoopstrategie

Samen met het bureau EHdK ondersteunt het programma de regio Oost-Groningen om tot een evenwichtige inkoopstrategie op het gebied van de Wmo te komen. Gemeenten hebben vier inkoopinstrumenten tot hun beschikking: contract, bekostiging, toegang en leveranciersmanagement. Beleidsmedewerkers, contractmanagers, inkopers en financiële medewerkers werken tijdens de leergang Wmo in sessies gezamenlijk uit op welke manier zij de vier inkoopinstrumenten in kunnen zetten in Oost-Groningen. Zij formuleren hierbij per doelgroep de inkoopstrategie.

Verschillende doelgroepen aan bod

Tijdens de leergang komen verschillende doelgroepen aan bod. Een vraag om uit te diepen zou bijvoorbeeld kunnen zijn: hoe kunnen gemeenten en andere relevante partijen ouderen in de regio het beste ondersteunen? Naast ouderen komen ook andere doelgroepen aan bod tijdens de leergang, bijvoorbeeld cliënten met multiproblematiek, volwassenen met lichtere vormen van structurele ondersteuning of volwassenen met ondersteuning gericht op herstel.

Resultaten

In januari 2020 leveren het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein en EHdK de resultaten van de leergang op. Als de pilot effectief blijkt, rolt het programma de leergang in 2020 landelijk uit zodat zij ook andere regio’s kan ondersteunen bij het uitwerken van een gebalanceerde inkoopstrategie voor de Wmo.

Interesse?

Wil je ook met behulp van de leergang Wet maatschappelijke ondersteuning met jouw regio of gemeente een evenwichtige inkoopstrategie ontwikkelen? Meld je dan alvast aan voor de ‘voorintekening’ en stuur een mail naar _dienstpostbusContracteringSociaalDomein@minvws.nl.

 

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window