Delta Review

Heeft u als gemeentelijke projectmanager (uitvoerder, beleidsmaker, inkoper, afdelingshoofd) een actueel vraagstuk op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein? Bureau Delta Review biedt namens het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein kosteloos een collegiale en vertrouwelijke review aan op het gebied van de inkoop van jeugdhulp en Wmo-ondersteuning. Bovendien kunt u zelf Delta Reviewer worden!

Wat is een Delta Review?

Door de inzet van hun kennis en ervaring helpen project- en programmamanagers van gemeenten en rijksoverheid collega’s via een Delta Review om trajecten nog succesvoller uit te voeren. Een reviewteam kijkt gedurende één week met u mee op een voor uw organisatie actueel vraagstuk. Het team bestudeert aangeleverde documenten, houdt interviews, deelt de bevindingen over waar de ‘Delta’s’ (verschillen/spanningen) zitten en geeft aanbevelingen in een beknopte rapportage.
 

Meer informatie

In de folder Delta Review vindt u algemene informatie. Of lees de nieuwste nieuwsbrief, de Delta Chronicles.

Om meer inzicht in deze reviews te geven, heeft Bureau Delta Review twee podcasts opgenomen. De eerste podcast gaat niet specifiek over de Delta Reviews in het sociaal domein maar geeft wel het proces goed weer. In de tweede podcast “Van Maatwerk, naar Effect” vertelt o.a. Remco Zwartkruis, adviseur sociaal domein bij diverse gemeenten, over zijn ervaringen met de review. U vindt de podcasts hier.

Een Delta Review aanvragen?

Weet u zeker dat een Delta Review iets voor uw organisatie is? Neem dan contact op met Bureau Delta Review via postbusdeltareview@rijksoverheid.nl.

Wit u eerst nog even sparren over de aanpak van een probleem bij uw gemeente binnen het sociaal domein? Neem contact op met het Regioteam via de Helpdesk. Zij denken graag met u mee.

Delta Reviewer worden?

Wilt u andere organisaties helpen om tot een oplossing te komen voor complexe vraagstukken? Wilt u zelf leren van andere organisaties? Meldt u dan aan als Delta Reviewer! We zijn op zoek naar mensen die als Delta Reviewer aan de slag willen:

  • U heeft een open mind, bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen.
  • U bent als (senior) project/programmamanager werkzaam (geweest) én hebt ervaring met het vormgeven en uitvoeren van projecten/programma’s /trajecten.
  • U heeft kennis van en ervaring met inkoop in het sociaal domein en kennis van het netwerk, en bestuurlijke complexiteit binnen deze context.
  • U bent bereid een (kosteloze) tweedaagse training te volgen.

De eerste dag nemen we u mee in het proces van de Delta Review en de werkwijze. De tweede dag is een inhoudelijke dag die in het teken staat van inkopen in het sociaal domein.

Data opleidingen en aanmelden

Meer informatie en data van de opleiding tot Delta Review, vindt u hier.