Wegens succes in de herhaling: vier dagen stage via Wisselstage!

Houdt u zich bezig met (het beleid rond) de in- of verkoop van jeugdhulp of maatschappelijke ondersteuning? Of bent u (indirect) betrokken bij contractmanagement? In mei 2021 kunt u met het programma ‘Wisselstage!’ vier dagen stage lopen bij een (zorg)aanbieder of bij een gemeente.

Het programma

De stages worden voorafgegaan door een centrale startbijeenkomst en afgesloten met een reflectiedag. De stages zelf vinden online plaats. Van tevoren stemmen de deelnemers de inhoud van hun stageperiode met elkaar af. Stage-ervaringen worden tijdens het programma vastgelegd in ‘verhalen’ om zo ook anderen te inspireren. De data voor deze onderdelen zijn als volgt:

  • Startbijeenkomst: 11 mei 2021
  • Stageweek 1 (gemeenten): 17 t/m 21 mei 2021
  • Stageweek 2 (zorgaanbieders): 31 mei t/m 4 juni 2021
  • Reflectiedag: 10 juni 2021

Inkijkje in de wereld van de ander

Door deze korte stage te lopen, begrijp je de keuzes die organisaties maken beter en krijg je inzicht in hoe het besluitvormingsproces is georganiseerd. Ook leer je elkaars taal spreken, je te verplaatsen in het denken en handelen van de ander en je krijgt beter inzicht in de belangen van de gemeente of de zorgaanbieder. Daarnaast ervaar je de context waarin gemeenten of zorgaanbieders werken, bijvoorbeeld de politieke context van de gemeente.

Op herhaling

In november 2020 namen 28 professionals van gemeenten en (zorg)aanbieders deel aan het stageprogramma ‘Wisselstage!’. De stages vormden het hoofdbestandsdeel van een programma met online groepsmeetings en extra opdrachten. De maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 zorgden ervoor dat de stages uiteindelijk online werden gedaan.

Benieuwd naar de deelnemers die in november 2020 deelnamen aan Wisselstage! en hoe zij het programma hebben ervaren? In een reeks van 4 artikelen vertellen zij zelf over hun ervaringen. 

Deel I

Deel II

Deel III

Deel IV

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig? Lees de folder Wisselstage! met alle informatie en meld u aan via een bericht naar info@thecuriousnetwork.nl. Inschrijven kan tot 2 april 2021.

Voor vragen over het programma kunt u terecht bij Robin van Barneveld van The Curious Network, het bureau dat het programma begeleidt. Hij is bereikbaar via 06‐23507164 of info@thecuriousnetwork.nl.