Vraag dit jaar nog een kosteloze Delta Review aan!

Heeft u als gemeentelijke projectmanager (uitvoerder, beleidsmaker, inkoper, afdelingshoofd) een actueel vraagstuk op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein? Bureau Delta Review biedt namens het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein kosteloos een collegiale en vertrouwelijke review aan op het gebied van de inkoop van jeugdzorg en maatschappelijk ondersteuning.

Wat is een Delta Review?

Door de inzet van hun kennis en ervaring helpen project- en programmamanagers van gemeenten en (rijks)overheid collega’s via een Delta Review om trajecten (nog) succesvoller uit te voeren. Een reviewteam kijkt gedurende één week met u mee op een voor uw organisatie actueel vraagstuk. Het team bestudeert aangeleverde documenten, houdt interviews, deelt de bevindingen over waar de ‘Delta’s’ (verschillen/spanningen) zitten en geeft aanbevelingen in een beknopte rapportage.

Ervaringen met Delta Review

Om meer inzicht in deze reviews te geven, heeft Bureau Delta Review twee podcasts opgenomen. De eerste podcast gaat niet specifiek over de Delta Reviews in het sociaal domein, maar geeft wel het proces goed weer. In de tweede podcast “Van Maatwerk, naar Effect” vertelt o.a. Remco Zwartkruis, adviseur sociaal domein bij diverse gemeenten, over zijn ervaringen met de review. U vindt de podcasts hier.

Monique Veldt, beleidsmedewerker Wmo bij de Gemeente Delfzijl, heeft een Delta Review Sociaal Domein laten uitvoeren. Aan de hand van zes vragen vertelt zij zelf over haar ervaringen en of zij een Delta Review zou aanraden. U vindt haar verhaal hier.

Meer informatie en Delta Review aanvragen

In de folder Delta Review Sociaal Domein vindt u meer informatie.

Wit u eerst nog even sparren over de aanpak van een probleem bij uw gemeente binnen het sociaal domein? Neem dan contact op met het Regioteam via de Helpdesk. Zij denken graag met u mee! U kunt ook direct contact opnemen met Bureau Delta Review via postbusdeltareview@rijksoverheid.nl. Of neem een kijkje op hun website.

Wilt u zelf Delta Reviewer worden? Kijk dan hier voor meer informatie.