Delta Review

Heeft u als gemeentelijke projectmanager (uitvoerder, beleidsmaker, inkoper, afdelingshoofd) een actueel vraagstuk op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein? Bureau Delta Review biedt namens het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein kosteloos een collegiale en vertrouwelijke review aan op het gebied van de inkoop van jeugdhulp en Wmo-ondersteuning. Bovendien kunt u zelf Delta Reviewer worden!

Wat is een Delta Review?

Door de inzet van hun kennis en ervaring helpen project- en programmamanagers van gemeenten en rijksoverheid collega’s via een Delta Review om trajecten nog succesvoller uit te voeren. Een reviewteam kijkt gedurende één week met u mee op een voor jouw organisatie actueel vraagstuk. Het team bestudeert aangeleverde documenten, houdt interviews, deelt de bevindingen over waar de ‘Delta’s’ (verschillen/spanningen) zitten en geeft aanbevelingen in een beknopte rapportage.
 

Meer informatie

In de brochure Kennismaken met Delta Review vindt u algemene informatie. 

Ook heeft Delta Review voor de reviews die zij binnen de Rijksoverheid aanbieden een podcast gemaakt. Hoewel deze niet identiek zijn aan de meer gespecialiseerde reviews in het sociaal domein, geeft dit wel een inkijkje in het proces.

Een Delta Review aanvragen?

Wit u meer informatie of weet u al zeker dat een Delta Review iets voor uw organisatie is? Neem contact op met het Regioteam via de Helpdesk.

Delta Reviewer worden?

Wilt u andere organisaties helpen om tot een oplossing te komen voor complexe vraagstukken? Wilt u zelf leren van andere organisaties? Meldt u dan aan als Delta Reviewer! We zijn op zoek naar mensen die als Delta Reviewer aan de slag willen:

  • U heeft een open mind, bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen.
  • U bent als (senior) project/programmamanager werkzaam (geweest) én hebt ervaring met het vormgeven en uitvoeren van projecten/programma’s /trajecten.
  • U heeft kennis van en ervaring met inkoop in het sociaal domein en kennis van het netwerk, en bestuurlijke complexiteit binnen deze context.
  • U bent bereid een (kosteloze) tweedaagse training te volgen.

De eerste dag nemen we u mee in het proces van de Delta Review en de werkwijze. De tweede dag is een inhoudelijke dag die in het teken staat van inkopen in het sociaal domein.

Data opleidingen en aanmelden

In verband met de genomen maatregelen rondom het coronavirus, wordt op dit moment naar nieuwe data gezocht. Deelnemers ontvangen hier apart bericht over.

Heeft  u interesse in deze opleiding, neemt u dan contact met ons op via onze dienstpostbus.